Header Ads

Drama Gaduh-Gaduh Sayang (RTM) - Shukri Yahaya


Drama terbaru iaitu Gaduh-Gaduh Sayang akan ditayangkan di saluran RTM. Drama ini diadaptasi daripada novel Gaduh-Gaduh Sayang karya Immaz Huda. Drama ini diarahkan oleh Feroz Kadir dan Penerbit Eksekutif pula ialah Ahmad AlHusna Abu Hassan. Drama terbitan Medyavizyon Production ini dibintangi pelakon-pelakon popular seperti Shukri Yahaya, Nur Risteena, Riz Amin, Zarynn Minn,Fazlina Ahmad Daud dan ramai lagi. Nantikan drama ini akan datang di saluran TV2 (RTM).

Novel Gaduh-Gaduh Sayang karya Immaz Huda
Details
Tajuk: Gaduh-Gaduh Sayang
Genre: Drama
Tarikh Tayangan: 2017
Hari Tayangan:  
Masa Tayangan: 
Saluran:  (RTM) TV2
Episod Penuh: 26 Episod
Pengarah: Feroz Kader
Terbitan: Medyavizyon Production
Pelakon
Shukri Yahaya sebagai Rafiqi
Nur Risteena sebagai Syazana
Riz Amin sebagai Danny
Zarynn Minn sebagai Mira
Shima Anuar sebagai Qistina
Fazlina Ahmad Daud sebagai Datin Halena
Kenji Sawahii sebagai Dato Lee
Suzana Ismail sebagai Datin Shima
Sinopsis Gaduh-Gaduh Sayang
"Papa nak jodohkan aku dengan anak kawan dia? aku baru putus cinta dengan Aiman.Aku tak nak dikecewakan lagi. Baik aku menyamar jadi gemuk masa jumpa lelaki itu. Lepas tu mekap tebal-tebal dan pakai cermin mata.Bila dia nampak aku buruk, mesti dia tak kahwin dengan aku". Syazana memasang tekad.

"Demi menyelamatkan syarikat papa, aku terpaksa berkorban untuk dijodohkan dengan perempuan yang aku tak kenal. Aku redha walaupun aku masih teringatkan Qistina.Tapi aku nak perempuan tu terima aku seadanya. Bukan sebab aku handsome.Apakata aku pakai gigi palsu besar, berperut buncit, berjambang dan botak tengah kepala. " Rafiqi merancang.

Kalau sudah jodoh,akhirnya kahwin juga.

Selepas kahwin, Rafiqi duduk sebelah rumah Syazana.Tidak mahu jatuh cinta kononya.Apabila Syazana bosan, dia selalu datang rumah Rafiqi.Menonton televisyen sama-sama, main game pas sama-sama, makan sama-sama.....tapiiiii......ada sahaja yang membuatkan mereka bergaduh.Sudah gaduh, baik semula.Sudah baik, bergaduh semula. :)

Haii...entah sampai bilalah hubungan mereka bertahan?

Gambar Pelakon-pelakon
Jom Layan FB

1 comment:

Powered by Blogger.