Header Ads

Drama Misi Laksa Dan Laksam [2017] Dahlia TV3


Nantikan drama terbaru arahan Azmi Hatta bertajuk Misi Laksa Dan Laksam. Drama terbitan Zeel Production Sdn Bhd ini dibarisi ramai pelakon popular seperti Aqasha, Rita Rudaini, Raysha Rizrose, Tengku Fiella, Kuna, Joe Merong, Lidyawati, Farzana Latiff, Umar Harith dan ramai lagi. Drama ini bakal menemui penonton menerusi slot Dahlia TV3 tidak lama lagi pada tahun 2017.


Details
Tajuk: Misi Laksa Dan Laksam
Genre: Drama, Komedi, Romantik
Tarikh Tayangan: 2017
Hari Tayangan: Jumaat, Sabtu dan Ahad
Masa Tayangan: 7.00 Malam
Saluran/Slot: Dahlia TV3
Episod Penuh: 20 Episod
Pengarah: Azmi Hatta
Terbitan: Zeel Production Sdn Bhd
Pelakon
Aqasha sebagai Hakimi
Rita Rudaini sebagai Fiza
Farahanim Razak Sebagai Dr Kirana
Tatty Hassan sebagai Elly
Sinopsis Misi Laksa Dan Laksam
Mengisahkan Fiza (Rita Rudaini) disahkan mengidap kanser payudara tahap tiga. Walaupun sudah beberapa kali menjalani kimoterapi dan pembedahan, Ibu kepada dua anak ini masih gigih menjalani kehidupan seharian dek semangat yang tidak pernah luntur untuk melihat suaminya, Hakimy (Aqasha) dan dua orang cahaya mata, Iskandar (Wan Umar Harith) dan Fea (Farzana Latiff). Mengetahui yang umurnya kian singkat, Fiza berdoa setiap hari agar dia dapat mencari pengganti isteri yang baik untuk suaminya dan ibu yang bertanggungjawab terhadap anak-anaknya kelak.

Pelbagai usaha telah dilakukan dalam misi pencariannya ini, namun Hakimy yang terlalu menyayanginya belum bersedia menerima pengganti Fiza. Ada beberapa calon yang dirasakan sesuai untuk Hakimy tetapi tidak berupaya menjaga anak-anaknya dengan penuh kasih sayang.

Suhaina atau lebih mesra dikenali sebagai Mek Su (Raysha Rizrose) merupakan guru di Taska yang dihadiri Fea. Seorang gadis yang sederhana, cantik serta pandai mengambil hati kanak-kanak. Untuk menambah wang saku, Mek Su bekerja sebagai tutor merangkap “baby sitter” kepada Fea dan Iskandar jika Fiza menjalani rawatan di hospital. Walaupun begitu, Fiza tidak memasukkan Mek Su di dalam senarai penggantinya kerana dia kadang-kala kelihatan selekeh dan kekampungan sedikit.

Walaupun Mek Su kerap ke rumah, Hakimy tidak pernah sekali pun terserempak dengannya. Namun pada suatu hari, mereka telah bertemu dan Hakimy sedikit sebanyak menyukai Mek Su. Tambahan pula, Mek Su pandai memasak terutamanya laksam, makanan tradisional negeri Kelantan. Meskipun masakannya sedap, Hakimy tidak begitu menggemari masakan pantai timur kerana kemanisannya.

Dapatkah Fiza mencari pengganti dirinya? Sudikah Hakimy membuka sedikit ruang di hatinya untuk orang lain selain Fiza?

Gambar Pelakon 


Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.