Header Ads

Drama Cik Serba Tahu [2017] Astro Ria
Nantikan drama terbaru Cik Seba Tahu akan datang di Slot Astro Ria yang menampilkan pelakon Remy Ishak da Sari Yanti sebagai watak utama. Sepatutnya watak utama dilakonkan oleh Fattah Amin da Mira Filzah namun kedua-dua mereka terpaksa menarik diri disebabkan jadual yang padat. drama ini diadaptasi daripada Novel Cik Serba Tahu karya Syamnuriezmil. Sama-sama kita nantikan

Cik Serba Tahu Karya Syamnuriezmil

Details
Tajuk: Cik Serba Tahu
Genre: Drama
Tarikh Tayangan:  2017
Hari Tayangan: Isnin - Khamis
Masa Tayangan: 10 Malam
Saluran: Astro Ria dan Astro Maya HD
Episod Penuh: 16
Pengarah: Shuhaimi Zulkefli
Terbitan: Orange Tree
Pelakon
Remy Ishak sebagai Carl Adham
Sari Yanti sebagai Aerna
Riana AF
Ilya Buang
Sinopsis Cik Serba Tahu
“Kalau nak, semua boleh buat.” “Memanglah, selagi belum dapat. Cuba kalau dah dapat?” “Abang bukan orang macam tu la. Kalau belum dapat, berusaha bagi dapat. Bila dah dapat, genggam sampai rapat!” 

Bermacam-macam usaha yang Carl Adham buat untuk memikat hati Aerna, namun untuk menerima lelaki itu memang agak payah. Mana tidaknya, mereka baru saja bertemu. Tiba-tiba lelaki itu ajak dia tunang kemudian bernikah? Gila ke apa???! 

“Saya nak awak tahu juga, walaupun ada rumah atas kayangan, walaupun tidur beralaskan duit ringgit, walaupun ada roket sampai ke bulan... awak masih belum boleh curi hati saya, Encik Carl! Saya bukan perempuan yang boleh dijual beli dengan kekayaan!” 

Semua orang di ofis gelarkan Aerna sebagai Cik Serba Tahu sebab semuanya dia boleh tahu. Sebab benda yang diagak selalunya betul dan banyak rahsia yang dia tahu terutama rahsia Encik Ben dan Encik Bun.

Dan disebabkan serba tahunya itu, bapaknya bimbang jika anaknya itu terlupa tentang diri sendiri. Bapak Aerna nekad untuk cepat-cepat mengahwinkan anaknya dengan sesiapa saja yang gentleman asalkan Aerna membuka hati untuk menerima cinta. Adakah dengan mudah Aerna dapat menerima pilihan bapaknya? Adakah Aerna akan bersedia membuka pintu hatinya seperti yang dipinta oleh bapaknya?

“Dari mula jumpa sampai sekarang, Aerna Isyqee jodoh abang. Kahwin dengan abang? Jemputan ini tamat dalam masa 15 saat...” “Nak!” “16 saat dah... Dah lewat!” “Abang! Na cakap nak la...”

Gambar Pelakon
Jom Layan FB

1 comment:

Powered by Blogger.