Header Ads

Drama Pembancuh Kopi Mr Vampire [HyppTV]Drama adaptasi novel terbaru berjudul  Pembancuh Kopi Mr Vampire bakal menemui penonton tidak lama lagi. Drama ini diadaptasikan daripada novel Pembancuh Kopi Mr Vampire karya Aii Fariza yang bakal menampilkan gandingan hero dan heroin yang tidak pernah dilihat berlakon bersama sebelum ini iaitu Ungku Ismail Aziz dan Nazeera Sardi.
Pembancuh Kopi Mr Vampire karya Aii Fariza
Details
Tajuk: Pembancuh Kopi Mr Vampire
Genre: Drama
Tarikh Tayangan: 2017
Hari Tayangan: 
Masa Tayangan:
Saluran: HyppTV
Episod Penuh: 30 Episod
Pengarah: Eyra Rahman
Terbitan: Metrowealth (MiG)
Pelakon
Ungku Ismail sbg Alif Irsyad
Nazeera Sardi sbg Nuzul Filzah
Shima Anuar sbg Laila
Adam Shahz sbg Saiful
Sharifah Shahora sbg Mama Alif Irsyad
Faten Afeefa sbg Nurin
Sinopsis Pembancuh Kopi Mr Vampire
Selaku CEO, teori Alif Irshad mudah. Gadis biasa seperti Nuzul tidak layak bergadingan dengannya. Alif Irshad dengan yakin memberitahu temannya Saiful. Namun, kata-kata tersebut memakan diri apabila dia jatuh cinta dengan Nuzul, pekerja kafe Saiful dan kawan baik isterinya Laila. Mulanya, dia menafikan, namun setelah yakin, akhirnya dia memikat Nuzul.

Semuanya sempurna apabila keluarga Alif merestui pilihan anak mereka. Namun Melati dan dan ibunya Datin Maizah cuba menghasut Pn Sri Ayuni dengan memburukkan Nuzul di matanya. Lagi-lagi adik Nuzul yang sindrom down menjadi alasan. Dia memaksa Alif meninggalkan Nuzul kerana tidak mahu keturunannya kurang upaya.

Keadaan berubah apabila Alif kemalangan dan terlantar lumpuh setelah pemergiaan Nuzul. Gadis itu pergi membawa separuh nyawanya. Alif seakan hilang kewarasan.Dia tenggelam punca. Pn Sri Ayuni sedar akan kesilapannya. Irina, adik Alif cuba membantu memulihkan abangnya.

Empat tahun berlalu, Alif dan Nuzul bertemu semula dengan helah Irina. Kerana marah, Alif cuba menyusahkan Nuzul. Malangnya itu cuma ego. Masing-masing masih mempunyai rasa cinta. Mereka bersetuju menyambung semula ikatan yang terputus. Alif mahukan kebenaran tentang perkara sebenar empat tahun lepas. Nuzul tidak mahu mengeruhkan hubungan ibu dan anak, lalu mengambil langkah berdiam diri. Kemalangan kecil pada ibunya, membuatkan kepercayaan Alif pada Nuzul. Akhirnya rahsia sebab Nuzul meninggalkan Alif dibongkar sendiri oleh Puan Sri Ayuni. Alif berasa bersalah apatah lagi setelah mendapat tahu kematian adik Nuzul. Dia cuba memujuk Nuzul.

Gambar Pelakon 
Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.