Header Ads

Drama Awak Sangat Nakal [2016] Astro Ria


Drama Terbaru Awak Sangat Nakal yang diadaptasi dari novel karya Syamnuriezmil terbitan October. Drama ini akan dibintangi oleh Sharnaaz Ahmad sebagai Johan dan Ayda Jebat sebagai Erine. Dijangka akan ditayangkan selepas drama Suri Hati Mr Pilot.

Novel Awak Nakal Sangat karya Syamnuriezmil 
Details
Tajuk: Awak Sangat Nakal
Genre: Drama
Tarikh Tayangan: Movember 2016
Hari Tayangan: Isnin - Khamis
Masa Tayangan: 10 Malam
Saluran: Astro Ria dan Astro Ria HD
Episod Penuh:  16 Episod
Pengarah: Azmi Hatta
Terbitan:  OrangeTree Production
Pelakon
Sharnaaz Ahmad sebagai Johan
Ayda Jebat sebagai Erine Johanna
Tash Yong sebagai Sue
Farouk Hussain sebagai Pak Mat
Sinopsis Awak Sangat Nakal
Pertemuan antara Johan Rizqin dan Erine Johanna bermula apabila gadis itu ditinggalkan mama dan papanya selama sebulan di bawah jagaan orang gajinya, Mak Munah. Oleh sebab dia kebosanan duduk di kampung, Erine menjadikan Johan Rizqin, mangsa usikannya. 

“Eh, saya nak panggil awak apa eh? Johan Rizqin tu, nama yang panjang tu.”
“Jo..”
“Jo apa? Joe Jambul? Jongang? Joyah? Jongos?”

Masalahnya, Johan Rizqin sudah bertunang dengan Ain Humaira, anak angkat Mak Munah. Tetapi kehadiran Erine, menyebabkan Johan mula berubah hati. Entah kenapa, dia merasakan perasaannya lain sejak diusik Erine. Tetapi untuk mendapatkan Erine, Johan terpaksa berdepan banyak cabaran. 

Walaupun begitu, Erine masih tidak boleh menerima cinta yang Johan berikan. Bukan kerana soal hati, bukan kerana tidak cinta, tetapi kerana amanah arwah suami Mak Munah kepada Johan. Erine merasakan dia menjadi penghalang kepada amanah itu. 

Gara-gara kenakalan dan sikap ingin tahunya untuk mencari siapa yang diamanahkan kepada Johan, Erine berjaya merungkai seribu satu rahsia, teori dan konspirasi yang disimpan Mak Munah selama 23 tahun. Erine kemudian mula merancang dan membuat pakatan sulit untuk menyelamatkan Johan daripada dibunuh. Tapi, sehebat mana pun rancangannya, hebat lagi perancangan Allah SWT. 

Adakah pengorbanan Erine kepada Johan, tidak sia-sia? Atau, hidupnya berakhir dengan hukuman mati?

“Apa abang pula... Ini dia, depan abang ni, budak nakal. She turned her can’ts into cans, and her dreams into plans. She is Erine Johanna. Awak sangat nakal, tapi sebab itulah abang sayang.”

Kalau tak boleh... paksa sampai boleh!

Gambar Pelakon Awak Sangat NakalJom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.