Header Ads

Drama Rintihan Nek Mis [2016] Slot Azalea TV9


Drama baru untuk slot Azalea berjudul Rintihan Nek Mis bakal menemui penonton di TV9 mulai 23 Ogos ini dan ulangan di TV3. Drama bersiri arahan Amie Maziah ini bakal bersiaran selama 20 episod. Drama ini menampilkan pelakon veteran dan baru seperti Normah Damanhuri, Adik Duerra Matilda, Hanna Aqeela, Faye Kusairi, Sharifah Shahora, Faiez Affandi, Ryzal Jaafar, Idzham Ismail dan Rahim Jailani.

Details
Tajuk: Rintihan Nek Mis 
Genre: Drama, Keluarga
Tarikh Tayangan: 23 Ogos 2016
Hari Tayangan: Selasa-Ahad
Masa Tayangan: 8.30 Malam
Saluran/Slot: Azalea TV9, Ulangan TV3
Episod Penuh: 20 Episod
Pengarah: Amie Maziah
Terbitan: Primeworks Studios
Pelakon
Normah Damanhuri
Duerra Matilda
Hanna Aqeela
Faye Kusairi
Sharifah Shahora
Faiez Affandi
Ryzal Jaafar,
Idzham Ismail
Rahim Jailani
Sinopsis 
Oleh kerana kesibukan bekerja, Helmi dan Shida menyerahkan anaknya, Karmila kepada Nek Mis untuk dijaga. Hubungan Nek Mis dan Karmila sangat rapat, tetapi pada suatu hari, Helmi didapati mati lemas semasa memancing. Manakala isterinya, Shida telah berpindah ke rumah bapanya, Encik Ismail dan membawa Karmila dengannya.

Permintaan Nek Mis untuk berjumpa dengan cucunya dilarang oleh Encik Ismail. Encik Ismail tidak suka kepada Nek Mis, kerana perkahwinan Shida dan Helmi dulu tidak direstui olehnya. Dia juga menuduh Nek Mis kerana Shida menjadi janda pada usia yang muda.

Nek Mis melakukan pelbagai cara untuk berjumpa dengan cucunya malah dia juga menuntut hak penjagaan ke atas Karmila, sehingga membawa perkara tersebut ke mahkamah. Walau bagaimanapun, ada sahaja cabaran yang harus diharungi oleh Nek Mis tetapi Nek Mis tidak pernah berputus asa berusaha untuk bertemu kembali dengan cucu kesayangannya.

Tidak lama selepas pemergian suaminya, Shida menjalinkan hubungan cinta bersama Haikal, yang merupakan Penyelia Tapak di syarikat pembinaan bapanya. Perhubungan ini direstui oleh Encik Ismail kerana En Ismail amat mempercayakan Haikal. 

Lama kelamaan, Shida mula mengabaikan tanggung jawabnya terhadap Karmila. Nek Mis tidak berputus asa untuk menuntut hak penjagaan dan mengambil Karmila untuk tinggal bersamanya. Pada suatu hari, Karmila pergi menghilangkan diri dan apakah tindakan Nek Mis dalam menangani kes kehilangan Karmila ini?

Ikuti perjalanan cabaran Nek Mis menyelamatkan Karmila.

Gambar Pelakon


Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.