Header Ads

Tangisan Izara [2016] Cerekarama TV3


Saksikan telefilem untuk slot cerekarama di TV3 bertajuk Tangisan Izara lakonan Raja Afiq, Janna Nick dan Puteri Balqis dan ramai lagi. Telefilem terbitan Tanah Beris Film Production ini diarahkan oleh Shuhaimi Lua. Telefilem ini akan ditayangkan nanti pada 3 Disember 2016.

Details
Tajuk: Tangisan Izara
Genre: Telefilem, Drama
Tarikh Tayangan: 3 Disember 2016
Hari Tayangan:  Sabtu
Masa Tayangan: 9:00 malam
Saluran: Slot Cerekarama TV3
Penulis SkripMohd Shahremy Ikmal
Pengarah: Shuhaimi Lua
Terbitan: Tanah Beris Film Production
Pelakon
Raja Afiq sebagai Haikal
Janna Nick sebagai Raihana
Puteri Balqis sebagai Izara
Ku Faridah sebagai Mak Dah
Eqbal Shuhaimi
Mak Ungku
Sinopsis
Mengisahkan seorang eksekutif bernama Haikal (Raja Afiq) dan isterinya Raihana (Janna Nick) yang bekerja sebagai kerani di syarikat swasta.

Pasangan muda itu mula berkenalan ketika mereka berdua mendapatkan rawatan terhadap penyakit mereka di hospital sama. Haikal mengalami masalah jantung manakala Raihana pula menghidap barah.

Daripada pertemuan biasa yang pada mulanya berkongsi rasa mengenai penyakit yang mereka hadapi, kemudian timbul rasa cinta. Mereka berdua amat serasi kerana Haikal dan Raihana yatim piatu. Selepas tiga bulan terjalin persahabatan, Haikal melamar Raihana untuk menjadi isteri.

Raihana cuba menolak cinta Haikal kerana dia tidak mahu lelaki itu turut menanggung penderitaannya. Pada masa sama, Haikal sangat memerlukan sokongan Raihana untuk menghadapi penyakit yang dideritainya lalu mereka berkahwin. Walaupun Raihana tidak mahu mempunyai zuriat atas dasar sakitnya. Namun dgn kuasa Allah swt beliau disahkan mengandung dan dikurniakan seorang cahaya mata iaitu Izara (Puteri Balqis).

Ketika mereka keluar bekerja, Izara dijaga pengasuhnya, Mak Dah (Ku Faridah). Haikal dan Raihana tahu akan meninggalkan Izara seorang diri. Sejauh mana Mak Dah(Ku Faridah) mampu menjaga Izara? Apakah nasib Izara selepas Haikal dan Raihana meninggal dunia?

Gambar Pelakon


Preview 

Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.