Header Ads

Drama Menantu Ting Tong [2016] Dahlia TV3


Drama terbaru berjudul  Menantu Ting Tong bakal menemui penonton tidak lama lagi. Drama ini menampilkan Azrel Ismail dan Nur Rujaines sebagai teraju utama. Drama ini merupakan terbitan Enuja Production Sdn Bhd dan akan ditayangkan di TV3 untuk slot Dahlia.




Details
Tajuk: Menantu Ting Tong
Genre: Drama, Komedi, Romantik
Tarikh Tayangan: 15 Julai 2016
Hari Tayangan: Jumaat, Sabtu dan Ahad
Masa Tayangan: 7.00 Malam
Saluran/Slot: Dahlia TV3
Episod Penuh: 20 Episod
Pengarah: Nazir Jamaluddin
Terbitan: Enuja Production Sdn. Bhd.
Pelakon
Azrel Ismail sebagai Luqman
Nur Ruhainies sebagai Marsha
Ben Amir sebagai Mikhail
Amyza Aznan sebagai Latifah
Aleza Shadan sebagai Puan Rozie
Duerra Mitilda Amir sebagai Aina
Tash Yong sebagai Fatiha
Ain Sufia sebagai Hawa
Ariff Sumbu sebagai Atok Ismail
Sinopsis Menantu Ting Tong
Marsha rimas apabila diarahkan untuk bergaya macam-macam stail. Sudahnya dia pula yang marah dan meleteri 'Director Photography' dan barisan juri yang tak habis-habis mengarahkannya.

Marsha memperkenalkan Julia kepada mummynya. Julia adalah bekas senior kolej yang rapat dengannya dulu dan merupakan anak Dato Tarmizi. Bila dengan anak Dato, mulalah Puan Rozie terdetik untuk kenalkan Julia dengan Mikail. Marsha memikirkan bagaimanakah teknik untuk membuatkan Mikail jatuh cinta dengan Julia sebab bukan mudah untuk abangnya itu sukakan seseorang wanita. 

Marsha meluru datang menuduh Luqman lelaki penipu yang ingin pukau wanita untuk ambil kesempatan. Julia terkejut, sangkanya Luqman adalah Mikail, Luqman terpinga-pinga dan minta pnejelasan sebaliknya dia dipukul bertalu-talu dengan handbag oleh Marsha dan Julia. Luqman terpaksa melarikan diri. Luqman tiba di pejabat dalam keadaan yang serabai membuatkan semua staf kehairanan.

Gambar Pelakon




Poster
Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.