Header Ads

Drama Cinta 11 Syarat [2016] Astro (Adaptasi Novel)


Drama terbaru yang diadaptasi daripada Novel iaitu Drama Cinta 11 Syarat akan ditayangkan di Astro Prima nanti. Drama terbitan Global Station Sdn Bhd ini merupakan arahan Pengarah Terkenal iaitu Keoi Hj Khalid. Bakal dibintangi oleh Aqasha sebagai Irham Zahri dan Bella Dally sebagai Rania Baheera. Drama ini bakal bersiaran tidak lama lagi iaitu pada 6 Jun 2016.

Novel  Cinta 11 Syarat Karya Muna Mahirah

Details
Tajuk: Cinta 11 Syarat
Genre: Drama
Tarikh Tayangan: 6 Jun 2016
Hari Tayangan: Isnin - Jumaat
Masa Tayangan: 6.00 Petang
Saluran: Astro Prima‬ ‪& Astro Maya HD
Episod Penuh: 20
Pengarah: Keoi Hj Khalid
Terbitan: Global Station Sdn Bhd
Pelakon
Aqasha sebagai Haziq
Bella Dally sebagai Rasya
Iqram Dinzly sebagai Syahrie
Kaza
Farisha Irwayu Ghali
Afifah Nasir
Anne Abdullah
Sinopsis Drama Cinta 11 Syarat
Rasya yang menyinggah ke rumah mak saudara diperkosa abang sepupu yang tertekan kerana baru putus cinta dengan kekasihnya Rita. Rasya pula hanya merahsiakan perkara ini daripada pengetahuan orang lain sehinggalah disahkan mengandung. Dia masih lagi tidak buka mulut dan menyembunyikan identiti perogol sehingga  ayahnya menggunakan kekerasan (melibas dengan rotan) untuk memaksanya. Rasya bernasib baik kerana mak dan adik-adik menyayangi dan masih menerima dia. 

Tidak lama kemudian muncul Haziq a.k.a Komeng yang ingin melindunginya dan sanggup menerima Rasya sebagai isteri. Haziq merupakan musuh Rasya masa zaman sekolah dahulu. Perkahwinan mereka mendapat tentangan emak Haziq kerana dia tahu keadaan Rasha. Walaupun sudah berkahwin, Rasya sukar menerima Haziq kerana sering teringat kisah silam antara mereka. Haziq bersungguh-sungguh tanpa putus asa cuba memikat isterinya. Bila dah timbul bunga-bunga cinta, abang sepupunya pula hadir untuk bertanggungjawab dan berlaku perebutan hak penjagaan anak. Tetapi lebih menyedihkan, Rasya mengalami keguguran masa kandungan berusia 7 bulan setengah.

Rasya ingin menyambung pengajian, namun Haziq akan membenarkan jika dia terima beberapa syarat yang mana Rasya tidak boleh elak jika ingin habiskan pengajiannya itu. Apakah syaray-syarat tersebut? nantikan tayangan drama ini nanti

Gambar Pelakon Cinta 11 Syarat
Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.