Header Ads

Drama Adaptasi Novel Seindah Takdir Cinta [2016] Akasia TV3


Saksikan drama terbaru adaptasi novel iaitu Seindah Takdir Cinta karya Kamsiah Abu yang bakal ditayangkan di slot Akasia TV3. Drama ini diarahkan oleh Zulhuzaimy Marzuki dan skrip oleh Mufid Shuhaimi. Mengandingkan pelakon popular iaitu Amyra Rosli dan Syarul Ridzwan. Nantikan kemunculan mereka akan datang pada bulan Ramadan nanti.

Novel Seindah Takdir Cinta karya Kamsiah Abu
Details
Tajuk: Seindah Takdir Cinta
Genre: Drama
Tarikh Tayangan: 25 Mei 2016
Hari Tayangan: Isnin-Khamis
Masa Tayangan: 7.00 Petang
Saluran: Akasia TV3
Episod Penuh:  28 Episod
Pengarah: Zulhuzaimy Marzuki
Terbitan: Zeel Production Sdn Bhd
Pelakon
Amyra Rosli sebagai Mia Karmila
Saharul Ridzwan sebagai Shahriman
Redza Rosli sebagai Adrian
Ben Ali sebagai Rashid
Mahmud Ali Bashah sebagai Dato Kamal
Azri Iskandar sebagai Tan Sri Affendi
Ifa Raziah sebagai Datin Mariam
Raja Ema sebagai Puan Sri Zalina
Lydiawati sebagai Ustazah Habibah
Nazzaty Rusli sebagai Zetty
Nazeri Md Isa sebagai Manap
Nada Suhada sebagai Zila
Tatty Hassan sebagai Diah
Zulaihardayani Omar sebagai Gina
Amai Kamaruddin sebagai Fendi
Haff Ridzuan sebagai Faizal
Irma sebagai Aida Abdul
Sinopsis Drama Seindah Takdir Cinta
Mia Karmila, seorang gadis yang biasa hidup dengan cara moden dan penuh kemewahan, langsung tidak menyangka pertemuannya dengan seorang pemandu teksi bernama Shahriman telah berjaya merubah keseluruhan cara hidupnya. Melalui beberapa pertemuan yang tidak pernah dirancang telah membenihkan bibit-bibit cinta yang tulus dalam hati mereka.

Adrian, lelaki macho, bergaya dan kaya-raya, terus tidak berputus asa untuk menjinakkan Mia Karmila sebagai kekasih yang dapat memenuhi kerakusan nalurinya, walaupun ramai perempuan lain bersedia untuk memenuhi segala kehendaknya.

Perubahan sikap Mia Karmila benar-benar mencabar kelelakian Adrian sehingga dia bertekad, walau apa pun syarat yang diminta Mia Karmila, Adrian tidak peduli. Yang pasti Mia Karmila menjadi miliknya. Dalam kepayahan dan kepiluan yang mencengkam jiwa, Mia Karmila terpaksa juga menerima ijab kabul Adrian apabila lelaki itu telah berjaya memenuhi setiap syarat yang dipintanya. Pilu di hati Mia Karmila bertambah parah apabila mengetahui Shahriman adalah dalang yang membolehkan Adrian menikahinya. Siapakah Shahriman sebenarnya?

Bagaimanakah Mia Karmila dapat meneruskan kehidupan hariannya bersama Adrian apabila Shahriman juga sentiasa ada bersama mereka? Dapatkah Mia Karmila ataupun Shahriman memadamkan rasa cinta yang pernah hadir dalam hati mereka?

Gambar Pelakon Seindah Takdir CintaJom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.