Header Ads

Drama Adaptasi Novel Dia Semanis Honey [2016] Astro


Drama Terbaru Dia Semanis Honey yang diadaptasi daripada Novel Dia Semanis Honey Karya Rin Ahmad  akan dibintangi oleh Alif Satar sebagai Ahnaf dan Siti Nordiana sebagai Hani. Drama ini merupakan terbitan Cube Film Sdn Bhd dan akan ditayangkan di Astro Ria dan Ria HD.


Novel Dia Semanis Honey karya Dila Dyna


Details
Tajuk: Dia Semanis Honey
Genre: Drama
Tarikh Tayangan: 2 Mei 2016
Hari Tayangan: Isnin - Khamis
Masa Tayangan: 10 Malam
Saluran: Astro Ria dan Astro Maya HD
Episod Penuh:  18 Episod
Pengarah: Michael Ang
Terbitan: Cube Film Sdn Bhd
Pelakon
Alif Satar sebagai Ahnaf
Siti Nordiana sebagai Hani
Hairul Azreen sebagai Adam
Nadya Syahera sebagai Bella
Farez Ridzwan sebagai Hakimi
Ziha AF 2014 sebagai Ara
Nik Adam Mika sebagai Nabil
Hafeez Mikail
Aleza Shadan
Sinopsis
Bagi Hani, pertunangan ni tak sepatutnya berlaku. Bagi Ahnaf pula, pertunangan ini diterima hanya kerana taatnya seorang anak. Perbalahan semi perbalahan akhirnya membibitkan cinta. Tetapi saat diri sudah bersedia untuk bergelar suami, muncul pula Ariana menghancurkan segala impiannya untuk hidup bersama Hani. Hani ditinggalkan….
Tiga tahun berlalu, Ahnaf kembali setelah sekian lama menyepi. Kembalinya lelaki itu saat Hani punya Adam di sisi, dan kehadiran Bella di sisi Ahnaf mengukuhkan lagi tembok pemisah antara mereka.
“Buat apa pulak I nak terhegeh-hegeh berbaik dengan you sedangkan you dah ada Bella, dan I dah ada Adam!” ~ Hani. “You tak perlu ingatkan I pasal Adam. Sebab I dah jelas dengan kedudukan kita sekarang!” ~Ahnaf.
“Baguslah kalau you dah tau. Lepas ni, tolong jangan tanya soalan yang berkaitan dengan ‘kita’. Sebab perkataan ‘kita’ tu dah lama tak wujud antara you dengan I.” ~Hani.
Adakah perkataan ‘sahabat’ itu hanya dibibir saja, sedangkan hati berbisik mengimpikan sesuatu yang lebih dari sekadar sahabat. Akan bersatu semula dua hati yang masih memendam cinta di hati masing-masing, atau pertemuan ini hanya akan berakhir dengan perpisahan sekali lagi? Adakah pertemuan sekali lagi ini akan mencipta sekali lagi perpisahan? Atau… akan menjadi titik penyatuan dua hati untuk selama-lamanya?”
“Kita bertemu, kita berpisah dan kemudian bertemu semula….”
Gambar PelakonJom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.