Header Ads

Drama Duda Terlajak Laris [2016] Akasia TV3 (Adaptasi Novel)


Drama adaptasi Novel Duda Terlajak Laris terbitan Penulisan2u yang dibintangi oleh Idris Khan sebagai Zack dan Zara Zya sebagai Pehah. Pasangan ini digandingkan buat kali kedua selepas berlakon bersama dalam drama Cinta Hati Abah. Drama ini bakal mengisi slot Akasia dan ditayangkan di TV3. Drama ini akan ditayangkan selepas drama Tundukkan Playboy Itu.

Novel  Duda Terlajak Laris Karya Aifa Batrisya

Details
Tajuk: Duda Terlajak Laris
Genre: Drama
Tarikh Tayangan: 11 April 2016
Hari Tayangan: Isnin-Khamis
Masa Tayangan: 7.00 Petang
Saluran: Akasia TV3
Episod Penuh: 26 Episod
Pengarah: Fairuz Loy
Terbitan: Primeworks Studio Sdn Bhd 
Pelakon
Idris Khan sebagai Zafran Aldrin  (Zack )
Zara Zya sebagai Pehah / Inas
Bella Nazari sebagai Idayu
Wawa Zainal sebagai Anis Nabihah
Anis Al-Idrus sebagai Zainura 
Kuza Muzaini sebagai Zah 
Sinopsis Drama Duda Terlajak Laris
Apakah perasaan anda saat disuruh bernikah ketika berusia 18 tahun dan kemudiannya menduda waktu usia perkahwinan baru menjangkau usia dua tahun?

Itulah yang terpaksa dihadapi oleh Zack biarpun dalam keadaan separuh relanya. Rela pun dia dengan pernikahan itu pun hanya kerana dia memikirkan air muka tok ayah, insan kesayangannya yang juga imam Masjid Batu Lima. Disebabkan sebiji mentol, hidupnya jadi huru-hara dek perangkap gadis genit bernama Pehah, adik angkat sahabatnya iaitu Bob.

“Dan saya harap walau jauh mana pun awak pergi, suatu hari nanti awak tetap akan cari dan kembali kepada saya. Itu doa saya!” – Pehah.

“Pehah, Pehah... Dunia ni bulat tau tak? Bulat. Tapi bulat macam mana pun, tak bermakna pusing- pusing aku akan jumpa kau juga. Ada ramai lagi perempuan dalam dunia ni yang aku boleh jumpa. Kau kasilah peluang dekat aku jumpa yang ala-ala Siti Nurhaliza ke, Izara Aishah ke. Ini tidak, kau nak juga aku jumpa kau lagi. Memang bad lucklah aku kalau begitu ceritanya. Aduhaiii...” – Zack.

Adakah dia bad luck? Lapan tahun pun berlalu, tapi jangankan Siti Nurhaliza atau Izara Aishah, yang ala- ala itu pun Zack tak pernah jumpa. Phewww! Takkan dia dah terkena sumpahan Pehah? Atau mungkin menjadi duda yang terlajak laris itu menjadi satu batu penghalang untuk Zack bertemu dengan pemilik tulang rusuknya yang sebelah lagi itu apabila hubungannya tak pernah kekal sehingga ke jenjang pelamin?

“Nope. I am okay with that. Saya tak kesah pun sama ada awak ni duda atau teruna sebab saya tak pernah letak syarat apa-apa pada calon suami saya. Dan kalau ada pun syaratnya cuma satu. Orangnya mesti awak. Tak ada orang lain. Hanya Zafran Aldrin!” – Idayu.

Apa kesudahannya kisah duda terlajak yang agak laris ini? Akan diturutkan jugakah untuk menikahi Idayu atau sebaliknya?

Kata orang-orang tua, cakap tu biar berpijak di bumi yang nyata. Jangan bongkak sangat nanti terpaksa telan kata-kata sendiri. Kata-kata sendiri, boleh diterima lagi kalau terpaksa dia telan, tapi kalau terpaksa jilat ludah sendiri? Memang taklah!
Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.