Header Ads

Biodata dan Gambar Janna Nick Pelakon Suami Tanpa Cinta


Pelakon Janna Nick atau nama sebenarnya Nurul Jannah binti Muner kini mengorak satu langkah dalam cabang seni tanah air dengan melebarkan sayapnya dalam bidang nyanyian.Tahniah kepada bakat baru Janna kerana telah berjaya menjadi penyanyi. Mungkin ramai orang mengenali Janna hanya sebagai seorang pelakon, namun sebenarnya Janna mempunyai suara yang merdu. Terbaru artis itu telah mengeluarkan single pertamanya iaitu Mungkin Saja dan  Komposer lagu ini adalah Kunci demak.

Sebelum ini video Janna menyanyikan lagu cover iaitu cinta ini membunuhku dari kumpulan D'masiv menjadi viral di laman sosial. Video yang dimuatnaik melalui akaun Youtube milik Hotfm itu ditonton melebihi 800 ribu orang dan rata-rata netizen memuji janna yang dikatakan sangat sesuai menyanyikan lagi itu. Ekoran daripada itu, Janna mendedahkan ada orang mencadangkannya untuk masuk dalam bidang nyanyian. Ramai mengatakan bahawa dia boleh menyanyi dengan baik dan sesuai jadi penyanyi.

Janna juga menceritakan sekitar tiga tahun lepas, pengarah Khai Fariz sudah banyak kalimenyuruhnya masuk dalam bidang menyanyi. Kebetulan dia juga mempunyai seorang kawan komposer iaitu Kunci Demak. Setelah bersetuju Janna melakukan pertemuan dengan komposer itu untuk membincangkan tentang minatnya dalam bidang nyanyian. Komposer itu memang serius nak Janna menyanyi tambahan lagi lagu-lagu ciptaannya memang best. Jadi Kunci demak mencipta lagu Mungkin Saja yang menjadi single pertama buat Janna Nick.

Janna nick merupakan artis yang semakin meningkat naik dalam industri hiburan tanah air selepas Drama lakonannya dalam Kau Aku Kita menjadi sebutan ramai. Lakonannya itu berjaya memukau ramai penonton di Malaysia. Wataknya yang kasar dan bersahaja dalam lakonannya senbagai Iman Firdaus untuk Drama Kau Aku Kita sangat menjadi dan berjaya dilakonkannya. Tambahan lagi dia digandingkan bersama Artis lelaki yang turut sama meningkat naik iaitu Syarul Ridzwan yang memegang watak sebagai Iman Firdaus. Namun begitu Janna mendedahkan bahawa dia tidak akan berhenti berlakon selepas bergelar penyanyi kelak. Janna Nick juga ramai pengikutnya di laman sosial Instagram iaitu seramai lebih 600 ribu dan mempunyai penyokong rasmi iaitu Janna Nicker.

Biodata Penuh

Nama Penuh : Nurul Jannah Binti Muner

Nama Komersial : Janna Nick

Umur : 21 Tahun (2016)

Tempat Lahir : Sungai Petani, Kedah

Adik Beradik : Anak ke 2 daripada 4 beradik (1 Lelaki 3 Perempuan)

Adik Perempuan : Nurul Balqish (11 Tahun) menjadi School Cheerleaders

Keturunan : Cina, Pakistan & Thai

Pendidikan : Maktab Rendah Sains Mara (MRSM) Pendang

Sekolah Menengah Kebangsaan Convent Bukit Nanas

Sekolah Menengah Kebangsaan Danau Kota (SPM - kerana tidak minat aliran sains)

Pencapaian Akademik : Mendapat 6A 2B+ dalam SPM

Profil Rasmi Facebook : https://www.facebook.com/pages/Janna-Nick

Profil Rasmi Twitter : https://twitter.com/jannanick95

Profil Rasmi Instagram : https://instagram.com/jannanick/?hl=en

Drama : Jodoh, Jodoh 2, Anak Ke-5, Keluarga Karaoke, Hidayahmu Ramadhan, Puasa Oh Puasa (Astro Ceria & Maya HD),  Syurga Di Wajahmu, Abang Sado Jemur Kain (Iris TV3), Syurga Nur (Akasia TV3), Kau Aku Kita (Lestary TV3), Suami Tanpa Cinta (Akasia)

Telemovie : Ikatan (RTM), Cinta Vlog (TV9 - 2012) , Isteriku Ms Sally

Klip Video : Mikraj Cinta & Kayangan - Hyper Act

Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.