Header Ads

Drama Antara Dua Dunia [2016] TV Al-HijrahDrama Terbaru Antara 2 Dunia akan dibintangi oleh Izzue Islam sebagai Azman dan Nad Zainal sebagai Raisha. Drama ini diarahkan oleh Faizal Ariff dan merupakan terbitan NHF Productions. Drama ini bakal disiarkan di Saluran TV Al-Hijrah pada 1 April jam 9.30 Malam.


Details
Tajuk: Antara Dua Dunia
Genre: Drama
Tarikh Tayangan: 1 April 2016
Hari Tayangan: Jumaat
Masa Tayangan: 9:30 malam
Saluran: TV Al-Hijrah
Episod Penuh: 13 Episod
Pengarah: Faizal Ariff
Terbitan: NHF Productions Sdn Bhd
Pelakon
Izzue Islam sebagai Azman
Nad Zainal sebagai Raisha
Dato Jalaluddin Hassan sebagai Dato Ridzwan
Iskandar Syahidan sebagai Amin
Mas Khan
Caca Raja Lawak
Sinopsis
Raisha (Nad Zainal) adalah graduan institut pengajian tinggi awam (IPTA) yang juga anak tunggal kepada ahli perniagaan terkenal, Datuk Ridwan (Jalaludin). Prinsip Raisha dan bapa­nya sangat bercanggah sehinggakan mereka sering berselisih faham. Dia tidak mahu hidup bertuhankan harta dan lebih mementingkan nilai murni dalam setiap perkara yang dilakukan. Datuk Ridwan ingin menjodohkan Raisha dengan anak rakannya dengan harapan perniagaan mereka semakin maju.

Satu hari, Raisha dan Ridwan bergaduh di hadapan Azman (Izzue) yang baru sehari bekerja di syarikat itu. Berang dengan sikap Raisha, Ridwan mencabar dia berkahwin dengan Azman. Tidak mahu mengalah Raisha menyahut cabaran bapanya. Raisha cuba mengenali Azman dengan lebih rapat. Keperibadian dan latar belakang jejaka itu meyakinkan Raisha untuk meneruskan cabaran bapanya.


Tan Sri Amri & Dato Ridzwan

Izzue Islam
Nad ZainalJom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.