Header Ads

Drama Ahli Mesyuarat Tingkap [2016] Iris TV3


JS Pictures Sdn Bhd bakal muncul dengan drama terbaru terbitannya iaitu Ahli Mensyuarat Tingkap. Drama komedi ini diarahkan oleh pengarah terkenal iaitu Azman Yahya atau Jinggo. Drama ini dilakonkan oleh tiga tunjang utama iaitu Rita Rudaini sebagai Zai Izreen, Azminda sebagai Ju Sherry, Alhadad sebagai Ira. Drama ini bakal memaparkan jalan cerita berbeza bagi setiap episod. Nantikan tayangannya di slot Iris TV3, dijadualkan bersiaran pada 23 Mac nanti menggantikan Drama Kak Marr. 


Poster Rasmi

Details
Tajuk: Ahli Mesyuarat Tingkap
Genre: Drama, Komedi
Tarikh Tayangan: 23 Mac 2016
Hari Tayangan:  Isnin - Khamis
Masa Tayangan: 6.30 Petang
Saluran: Slot Iris TV3
Episod Penuh:  20 episod
Pengarah: Azman Yahya atau Jinggo 
Terbitan: JS Pictures Sdn Bhd
Pelakon
Rita Rudaini sebagai Zai
Izreen Azminda sebagai Ju
Sherry Alhadad sebagai Ira
Azrel Ismail sebagai Azmel
Kuna Muzani sebagai Datin Bobo
Sinopsis
Drama ini mengisahkan tiga sahabat baik iaitu Zai (Rita Rudaini), Ju (Izreen Azminda) dan Ira (Sherry Alhadad) yang sering berkumpul dan berjumpa di kafe milik Datin Bobo (Kuna) jika terdapat sebarang masalah yang ingin dibincangkan.

Pertemuan mereka itu sering menarik perhatian orang sekeliling ekoran aksi mereka yang dianggap keterlaluan walaupun membabitkan masalah kecil. Ia sesuai dengan ‘tagline’ mereka, ‘tak ‘over’ tak sah’.

Pada masa sama, Ju dan Ira menaruh hati terhadap anak teruna Datin Bobo iaitu Azmel (Azrel Ismail). Kedua-dua mereka saling berahsia perkara itu sehingga masing-masing memasang misi untuk menambat hati Azmel.

Entah sejak bila, dari meluat tengok Abby, kini dia mahu melihat Abby selalu! Kewujudan Wandi membuatkan dia tidak tentu hala. Dia terpaksa mengambil langkah agresif dengan ‘mengheret’ gadis itu ke Melaka bersamanya untuk meluahkan rasa cinta yang baru berputik itu. Dapatkah Abby menerima bos yang berperangai hantu itu?

Pelakon Utama
Banyak pelakon terlibat seperti Mia Ahmad
Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.