Header Ads

Drama Menongkah Kasih [2016] Azalea TV9


Drama baru untuk slot Azalea berjudul Menongkah Kasih bakal menemui penonton sdi TV9 mulai 26 Januari 2016, pada setiap hari Selasa hingga Jumaat jam 8.30 malam, manakala siaran ulangannya pula disiarkan di TV3 mulai 1 Februari 2016 pada hari Isnin hingga Khamis jam 2.00 petang. Menampilkan pelakon yang hebat seperti Ayda Jebat, Ana Dahlia, Aidil Aziz, Beego, Zarina Zainuddin dan ramai lagi. Drama ini mengisahkan tentang masalah dan kasih sayang dalam keluarga


Details
Tajuk: Menongkah Kasih
Genre: Drama, Keluarga
Tarikh Tayangan: 26 Januari 2016
Hari Tayangan: Selasa hingga Khamis
Masa Tayangan: 8.30 Malam
Saluran/Slot: Azalea TV9
Episod Penuh: 20 Episod
Pengarah: Ayie Mustafa
Terbitan: Sha's Media Sdn Bhd
Pelakon
Zarina Zainuddin sebagai Datin Rahmah
Ayda Jebat sebagai Riyana
Ana Dahlia sebagai Reffa
Aidil Aziz sebagai Ayie
Beego sebagai Helmi
Fikhree Bakar sebagai Shahrul
Laila Nasir sebagai Hamidah
Adam Lee sebagai Jo
Mas Hadzeem Khan sebagai Ismail
Yra Fauzi sebagai Hamidah 
Sinopsis Drama Married Tapi Benci
Mmengisahkan ibu tunggal iaitu Datin Rahmah (Zarina Zainuddin) sibuk mengembangkan perniagaan sehingga mengabaikan dua anaknya, Reffa (Ana Dahlia) dan Riyana (Ayda Jebat). Dengan kesibukannya, Reffa dan Riyana berasakan mereka kurang mendapat perhatian dan kasih sayang. Meningkat dewasa, Reffa dan Riyana buat hal sendiri. Datin Rahmah kian dimamah usia dan mula menagih kasih sayang anak-anaknya.

Datin Rahmah berasa sunyi dari kasih sayang anak-anaknya, Reffa dan Riyana meskipun mereka tinggal serumah. Setiap pagi Datin akan bersarapan seorang diri. Biarpun Reffa bekerja di syarikatnya namun Reffa sangat jarang untuk pergi kerja bersama-sama Datin. Riyana pula sering sahaja tersalah memilih rakan sejak dari zaman sekolah sehingga kini. Kadang kala Datin merasa cemburu dengan kehidupan pemandunya, Pak Mid. Biarpun anak-anak Pak Mid ke semuanya tinggal di asrama, namun mereka sentiasa berhubung dan bertanya khabar. 

Datin menyalahkan dirinya kerana di usia mudanya, dia sering sibuk dengan kerja sehingga akhirnya menjarakkan kasih sayang anak-anak dengannya. Di usia tua ini, Datin berusaha mencari semula kasih sayang anak-anaknya itu. Suatu hari ketika di pejabat, seorang demi seorang stafnya pulang dan Datin tinggal keseorangan di pejabat walaupun sudah menjelang senja. Ketika Datin Rahmah mahu pulang secara tiba-tiba dia merasa pening dan jatuh pitam di dalam bilik. 
Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.