Header Ads

Drama Adaptasi Novel Mr. Boss, Miss Stalker [2016]


Drama adaptasi novel terbaru berjudul Mr. Boss, Miss Stalker bakal menemui penonton tidak lama lagi. Mia Ahmad akan bergandingan dengan pelakon Ashraf Muslim. Mesti ramai yang rindukan lakonan Ashraf Muslim telah lama tidak berlakon drama dan menantikan drama terbaru Mia Ahmad yang popular menerusi drama akasia Hati Perempuan. Gandingan baru dari mereka berdua ini pasti membuatkan penonton teruja untuk melihat keserasian mereka di kaca TV nanti kerana mereka berdua belum pernah berlakon bersama di dalam mana-mana drama mahupun filem. Diharap gandingan baru ini akan mendapatkan keserasian untuk menjayakan drama Mr. Boss, Miss Stalker.

Lagu Tema (OST): Dekat Tapi Jauh-Forteen


Details
Tajuk: Mr. Boss, Miss Stalker
Genre: Drama
Tarikh Tayangan: 22 April 2016
Hari Tayangan: Jumaat, Sabtu dan Ahad
Masa Tayangan: 7.00 Malam
Saluran/Slot: Dahlia TV3
Episod Penuh: 20 Episod
Pengarah: Heykal Hanafiah
Terbitan: Saphire Screen 
Pelakon
Ashraf Muslim sebagai Hariz Zhafran
Mia Ahmad sebagai Sara Azreen
Riz Amin sebagai Izzudin
Miera Leyana sebagai Ria Alisya
Nazeera Sardi sebagai Liza
Shazmeer sebagai Khairul
Aman Shah sebagai Encik Hamzah
Zulkifli Ismail sebagai Tan Sri Jalil
Sinopsis Drama Mr. Boss, Miss Stalker
Mengisahkan Sara Azreen (Mia Ahmad) diberikan tugasan oleh Encik Hamzah (Aman Shah) untuk menyelidik latar belakang suspek pembunuhan Tan Sri Jalil, iaitu Hariz Zhafran (Ashraf Muslim), CEO kepada Mentari Angkasa Sdn Bhd. Bagi memudahkan kerja penyiasatannya, Sara perlu diterima sebagai jurutera di syarikat tersebut.

Sara serbah salah. Namun, dia bersetuju untuk menolong bapa saudaranya demi membalas jasa. Encik Hamzah telah membiayai segala perbelanjaan Sara sewaktu belajar di Australia kerana bapanya mengalami masalah kewangan pada masa itu.

Sara berjaya diterima sebagai jurutera di Syarikat Mentari Angkasa Sdn Bhd. Sikap Hariz yang garang dan tidak bertimbang rasa menguatkan lagi tanggapan Sara bahawa bosnya ialah seorang yang kejam dan mungkin bertanggungjawab atas kematian Tan Sri Jalil (Zulkifli Ismail). Malahan, Sara juga percaya Hariz ialah dalang kepada kehilangan anak perempuan Tan Sri Jalil, Liza (Nazeera Sardi).

Izzudin (Riz Amin), pengurus kewangan di syarikat itu sering mencari peluang untuk mendekati Sara. Kehadiran Sara turut mengundang ketidakselesaan daripada teman wanita Hariz iaitu Ria Alisya (Miera Leyana), seorang pelakon popular yang bercita-cita mahu menjadi menantu kepada keluarga Hariz.

Sara mula mengenali keperibadian Hariz yang sebenar dan mereka mula mencipta keserasian tidak kira dalam soal kerja ataupun hubungan peribadi. Sara diberikan tugasan baharu untuk berpura-pura menerima cinta Hariz. Lebih merumitkan keadaan apabila Hariz Zafran telah melamarnya. Adakah Sara Azreen akan berterus terang ataupun meneruskan rancangannya untuk memerangkap Hariz?


Novel  Mr. Boss, Miss Stalker by Aesya Azahar

Poster

Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.