Header Ads

Biodata dan Gambar Hafidz Roshdi Pelakon Raisha


Hafidz Roshdi merupakan pelakon baru yang meningkat naik dalam industri seni tanah air. Sekarang dia aktif dalam bidang lakonan untuk beberapa drama dan sudah banyak memegang watak utama. Pelakon yang lahir dari program Hero Remaja 2011/2012 ini dijangka bakal menjadi sensasi selepas banyak lakonannya menjadi sebutan ramai.

Drama pertama lakonan Hafidz Roshdi adalah dalam Drama Baby Milik Siapa? Hafidz melakonkan watak Edry yang mempunyai empat sahabat karib dan mereka berkawan dari zaman sekolah lagi. Lima sahabat ini menjalani kehidupan susah senang bersama-sama. Kehidupan mereka berubah selepas kehadiran seorang baby yang bernama Ana. Kehadiran baby Ana tersebut telah menimbulkan konflik antara lima sahabat yang telah berkawan sejak sekolah menengah lagi. Selepas kejadian itu, pelbagai kejadian yang berlaku melibatkan ke lima-lima sahabat ini.

Kemudian, Hafidz telah berlakon sebagai watak tambahan dalam drama Kau Aku Kita. Hafidz yang melakonkan watak Syeen merupakan ahli kumpulan ganster yang sangat menyayangi Iman Firdaus . Hafidz berlakon di samping watak utama iaitu Janna Nick dan Syarul Ridzwan yang mana kedua-dua mereka bernama Iman Firdaus. Drama ini merupakan drama yang sangat digemari orang ramai dan popularitinya berjaya menaikkan nama Hafidz Roshdi.

Baru sahaja tamat episod Drama Aku Pilih Kamu yang  bersiaran menerusi slot Samarinda. Hafidz Roshdi melakonkan watak utama yang bergandingan bersama pelakon yang semakin meningkat naik namanya, Dayana Roza. Gandingan Hafidz yang memegang watak Rizman dilihat cukup padan dan sangat serasi bersama Dayana yang memegang watak Qasya Azara . Watak Rizman dalam drama itu digambarkan sebagai seorang yang keras hati, suka memberontak dan mempunyai rasa ego. Boleh dikatakan juga karakternya agak panas baran.

Terbaru, Hafidz Roshdi akan melakonkan Drama adaptasi novel di slot Akasia TV3 pada 17 Februari ini. Drama tersebut adalah Tundukkan Playboy itu yang diadaptasi daripada Novel karya Anjell. Pastinya drama ini akan menaikkan nama Hafidz kerana seperti semua sedia maklum Drama adaptasi novel di slot Akasia berjaya menaikkan nama pelakon baru menjadi sensasi seperti Mia Ahmad, Fathia dan Nelydia Senrose. Berikut merupakan biodata lengkap Hafidz.

BACA: Hafidz Roshdi Bertunang dengan Teman Zaman Sekolah

Hafidz juga pernah terpalit dengan kontroversi yang mana dia dikatakan tidak hadir ke lokasi yang telah ditetapkan bagi menjayakan satu sesi fotografi. Diharapkan Hafidz tidak mengulangi kesalah itu lagi di masa hadapan dan menjadi selebriti yang cemerlang dalam dunia seni.

Nama Komersial: Hafidz Roshdi

Nama Penuh: Muhammad Hafidz B. Roshdi

Tarikh Lahir: 13/11/1994

Umur: 22 Tahun (2016)

Pendidikan: OUM

Asal: Shah Alam

Pencapaian: Hero Remaja dengan Fattah Amin, Syarul Ridzwan dan Syafiq Kyle 2011/2012.

Drama: Baby Ana Milik Siapa, Kau Aku Kita, Aku Pilih Kamu, Tundukkan Playboy Itu

Laman Sosial:
1. Facebook Hafidz Roshdi - https://www.facebook.com/HafidzRoshdi


2. Instagram Hafidz Roshdi - https://www.instagram.com/hafidz.roshdiHafidz Roshdi sebagai Edry dalam BAMS
Hafidz Roshdi sebagai Rizman dalam Aku Pilih Kamu
Hafidz sebagai Harraz Naufal dalam Tundukkan Playboy Itu
Hafidz dalam Hero Remaja
Jom Layan FB

2 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Bila nak tayang drama Mr Donut Karamel ni? Sekarang ramai pelakon baru muncul dalam drama TV3 dan Astro. Mungkin muka baru seperti Hafiz ini ramai yang suka tengok. Kalau pelakon lama dah tak berapa nak laku, faktor usia barangkali hehe

    ReplyDelete

Powered by Blogger.