Header Ads

Oh My Venus [2015] K-Drama


Aktor So Ji Sub dan aktress Shin Min Ah merupakan pelakon yang sangat dikenali di korea  dan  mereka sangat padan menjadi pasangan dalam drama terbaru berjudul "Oh My Venus". Cerita ini banyak menyaksikan adengan-adengan lucu yang dibawa oleh kedua-dua mereka yang pastinya mencuit hati penonton. Apakah drama ini akan menjadi penutup yang manis di penghujung tahun 2015 ? hmm, kita nantikan saja.


Details
Tajuk: Oh My Venus
Hangul: 오 마이 갓
Genre: Romantic, Comedy
Hari Tayangan: Isnin & Selasa
Tarikh Tayangan: 16 November 2015- 5 januari 2015
Episod Penuh:16 Episod
Siaran: KBS2
Penulis:  Kim Eun-Ji
Pengarah:   Kim Hyung-Suk
Pelakon
So Ji-Sub sebagai Kim Young-Ho
Shin Min-A sebagai  Kang Joo-Eun
Jung Gyu-Woon sebagai Im Woo-Sik
Yu In-Young sebagai Oh Soo-Jin
Kim Jung-Tae sebagai Executive Choi
Jin Kyung sebagai Choi Hye-Ran
Jo Eun-Ji sebagai Lee Hyun-Woo
Sung Hoon sebagai  Jang Joon-Sung
Henry sebagai Kim Ji-Yong
Choi Jin-Ho sebagai Chief Secretary Min
Sinopsis
Drama Korea "Oh My God/Oh My Venus" bercerita tentang Seorang lelaki dan seorang wanita yang memiliki hubungan ketika mereka masih muda. Sekarang di saat mereka telah dewasa, mereka bertemu kembali dan keduanya mencabar diri untuk diet, yang membuatkan mereka menjadi lebih sihat dan menjalinkan hubungan romantik.

"Kim Young-Ho (So Ji-Sub) adalah seorang pelatih pribadi untuk bintang Hollywood. Meskipun dia berasal dari latar belakang keluarga yang kaya, dia mengalami cedera parah sewaktu zaman kanak-kanaknya. Sekarang, dia berjaya mengatasi masalah dengan kesabaran namun dia juga merupakan seorang yang keras kepala.

Kang Joo-Eun (Shin Min-A) adalah peguam berusia 33 tahun. Dia selalu bekerja keras untuk menyara kehidupan keluarganya. Sekarang, Kang Joo-Eun mempunyai berat badan yang teruk dan menyebabkan dirinya kelihatan tidak menarik. " Bagaiman kesudahan kisah mereka berdua ini, ayuh saksikan cerita ini.Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.