Header Ads

Drama Tundukkan Playboy Itu [2016] Akasia TV3


Akan datang, drama adaptasi novel Tundukkan Playboy Itu karya Anjell bakal mengisi slot Akasia TV3. Drama terbitan A-Ten Alliance (M) Sdn Bhd ini mendapat sentuhan pengarah Keoi Hj Khalid dan skrip oleh Mufid Suhaimi.Dijadualkan tayangannya pada 17 Februari 2016 nanti. Drama ini akan ditayangkan setiap hari Isnin hingga Jumaat menggantikan drama Cinta Si Weding Planner.

Pelakon utama yang akan membintangi drama ini adalah pelakon yang sedang mencipta nama iaitu Hafidz Roshdi dan Uqasha Senrose. Ini adalah buat pertama kalinya Hafidz menjadi tunjang utama untuk slot Akasia di TV3. Sebelum ini Hafidz telah membintangi bebeapa drama seperti Baby Ana Milik Siapa, Aku Kau Kita dan Aku pilih Kamu. Gandingan Hafidz dan Uqasha juga merupakan buat pertama kalinya mereka berlakon bersama dalam sesebuah drama.

Sebelum ini, tajuk drama ditukar kepada Tundukkan Harraz Naufal berbeza dengan tajuk Novel. Tidak lama kemudian, pihak produksi mengubah kembali tajuk seperti pada novel iaitu Tundukkan Playboy itu.

 [UPDATE] Drama Duda Terlajak Laris akan menggantikan Drama Tundukkan Playboy Itu

Biodata lengkap Hafidz Roshdi - Klik Sini untuk lihat Gambar dan Biodata Hafidz Roshdi

Novel Tundukkan Playboy Itu karya Anjell
Details
Tajuk: Tundukkan Harraz Naufal
Genre: Drama
Tarikh Tayangan: 17 Februari 2016
Hari Tayangan:  Isnin - Khamis
Masa Tayangan: 7 Petang
Saluran: Slot Akasia TV3
Episod Penuh:  30 Episod
Pengarah: Keoi Hj Khalid
Terbitan: A-Ten Alliance (M) Sdn Bhd
Pelakon
Hafidz Roshdi sebagai Harraz Naufal
Uqasha Senrose sebagai Nurin Areesa
Alif Satar sebagai Farhan Badriz
Ridzuan Hashim sebagai Tan Sri Mukhriz
Mawar Rashid sebagai Elfira
Navilya Husna sebagai Intan
Maria Farida sebagai Puan Sri Rosell
Mahmud Ali Bshah sebagai Suffian
Marisa Yasmin sebagai Datin Maria
Abdul Manan Sulaiman sebagai Dato Majid
Ben Asri sebagai Nashreen Lee
Ziha Salleh sebagai Suliza
Faradiella Mokhtar sebagai Doktor Ida
Shaza sebagai Eva
Faris Zoren sebagai Eriq
Nazmi Nordin sebagai Ash
Amylia sebagai Wana
Syahera Manrose sebagai Ariana
Alex Faizal sebagai Aidil
Sinopsis
Drama ini mengisahkan tentang seorang jejaka tampan iaitu Harraz Naufal yang gemar mendampingi hanya wanita yang seksi dan cantik. Jika wanita tersebut tidak memiliki fizikal seperti yang diingini oleh Harraz Naufal, jangan bermimpilah untuk mendapatkan jejaka kacak itu. Tambahan lagi, Harraz paling tidak menyukai wanita yang bertudung dan akan membenci mereka itu. Untuk dijadikan cerita, hadir seorang wanita berhijab iaitu Nurin Areesa yang bergaya Muslimah. Nurin telah menghadiri temuduga di syarikat Harraz dan berhadapan dengan si playboy itu.

Dalam temuduga, keadaan menjadi tegang apabila Harraz meminta Nurin membuka tudung jika ingin bekerja di syarikat miliknya. Nurin menganggap permintaan Harraz itu adalah sangat keterlaluan untuk diikuti. Nurin lebih geram dengan sifat Harraz yang sangat berlagak itu dan juga sombong. Sebelum meninggalkan sesi temuduga itu, Nurin mendoakan supaya encik Harraz Naufal jatuh cinta dan berkahwin dengan perempuan bertudung di kemudian hari.

Tindakkan Harraz yang menolak Nurin itu sampai ke pengetahuan Tan Sri. Lalu Tan Sri sangat marah dan memberi amaran kepada Harraz. Nak tak nak,  Nurin diambil bekerja di syarikatnya. Memang teruk Nurin kena buli, Suka hati je mamat tu nak bagi keja yang bukan skop kerja Nurin. Namun, Nurin bukan lemah seperti disangka.

Bagaikan dimakbulkan pula doa Nurin. Hanya kerana mata, Harraz terpaut dengan seorang model misteri yang bertudung. Sampai termimpi-mimpi Harraz dibuatnya sedangkan dia tak pernah tahu rupa paras sebenar gadis itu. Hanya kerana panahan mata, jiwa buaya Harraz serius tertunduk. Gila! Lagi gila jiwanya dengan kerenah Nurin yang sering buatkan dia jadi bukan dirinya.

Datang pula Mama Harraz dengan satu permintaan yang sukar pada Nurin Tunddukkan Harraz, Tundukkan Playboy itu. Tapi Nurin tak perlu tundukkan dia, Harraz yang tertunduk sendiri.

Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.