Header Ads

Drama Cinta Teruna Kimchi [2016] Zehra TV3Slot Zehra TV3 akan disajikan dengan drama terbaru berjudul 'Cinta Teruna Kimchi'. Cerita yang menarik ini dibarisi pelakon yang yang mantap iaitu Nazim Othman, Johan As'ari, Niena Baharun, dan Risteena Munim. Sebuah drama arahan bersama Heykal Hanifah dan Kas Roshan dibawah terbitan  Layar Consult Sdn Bhd. Nantikan tayangannya 28 Januari 2016 ini menggantikan drama Kifarah Mistik.

Pasti ramai yang teruja untuk menonton Drama ini kerana untuk melihat aksi pelakon utama iaitu nazim Othman berbahasa Korea. Banyak scene dilakonkan di negara Korea Selatan terutama dalam permulaan jalan cerita. Untuk menambahkan lagi suasana korea dalam drama ini, terdapat beberapa lagu korea diselitkan sebagai OST atau lagu tema.

Pada permulaan tayangan drama ini, ramai orang memberi kritikan kerana terdapat element Korea diterapkan dalam drama ini. Namun pengarah membalas kritikan bahawa ingin mencuba pembaharuan dalam drama melayu. Akhir-akhr ini drama ini semakin mendapat sambutan ramai kerana mereka semakin memahamin jalan cerita.

Lagu latar drama OST ialah Lagu Cinta-Asmara
Lagu Korea OST drama ini Klik Sini


Details
Tajuk: Cinta Teruna Kimchi
Genre: Drama
Tarikh Tayangan: 28 Januari  2016
Hari Tayangan: Rabu- Jumaat
Masa Tayangan: 9:00 malam
Saluran: Slot Zehra TV3
Episod Penuh: 13 Episod
Pengarah: Heykal Hanifah / Kas Roshan
Terbitan: Layar Consult Sdn Bhd 
Pelakon
Nazim Othman sebagai Kang Ye Jun
Niena Baharun sebagai Saidah
Johan As'ari sebagai amin
Nur Risteena sebagai Suraya
Feiyna Tajudin sebagai Ameena
Bodt Sharade sebagai Faisal
Kamal Ibrahim sebagai Zainal
Sinopsis
Cerita in mengisahkan tentang seorang pemuda Korea iaitu Kang Ye Jun yang ingin mengorek kembali kisah silam berkenaan bapanya. Sejak kecil lagi dia tidak mempunyai bapa dan tidak mengenali siapa bapanya. Kehilangan ayah sejak kecil menjadi misteri buat Kang Ye Jun malah Ibunya banyak berahsia hingga menyebabkan Kang Ye Jun keliru mengenai dirinya. Ibunya sering memarahi apabila dia bertanya perihal ayahnya.

Namun segalanya berubah apabila dia menemukan sekeping gambar lelaki berkopiah yang disorokkan ibunya.Hatinya kuat mengatakan bahawa lelaki itu adalah ayahnya dan beragama Islam. Dia ingin mendalami ilmu islam dan berusaha mencari guru agama sambil dibantu rakan perempuannya. Mereka diketemukan dengan Amin yang alim dalam bidang agama. Nasib Kang Ye Jun sungguh baik kerana Amin adalah berasal dari Malaysia. Dia juga meminta Amin membantunya menguasai bahasa Malaysia kerana ingin mendapatkan biasiswa belajar di Malaysia. Bagi memudahkan urusannya Kang Ye Jun meminta kebenaran untuk tinggal bersama Amin.

Dia nekad berhijrah dari Korea ke Malaysia untuk mencari aayahnya itu. Berjayakah dia? Di Malaysia dia bertemu dengan seorang wanita yang benama Saidah. Saidah sungguh meminati budaya Korea dan selalu menonton rancangan realiti Korea. Drama ini juga menitiberatkan tentang suruhan agama islam. Nantikan drama terbaharu ini ye.

Niena Baharun, Nazim Othman dan Nur Risteena

OST Cinta Teruna Kimchi
Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.