Header Ads

6 Top Trend Drama Korea Tahun 2015


Tahun 2015 sudah melabuhkan tirai tepat pukul 12 malam tadi, jadi admin ingin kongsikan sedikit trend drama korea yang popular untuk tahun 2015. Yang pastinya penonton akan memilih cerita yang disukai berdasarkan jenis-jenis genre atau plot utama cerita. Tapi yang pastinya drama bergenre cinta sememangnya paling disukai penonton ditambah dengan genre lain yang sesuai. Diharapkan pada tahun 2016, lebih banyak trend yang baru akan diperkenalkan untuk tontonan para pengemar drama korea. Berikut merupakan 6 jenis trend drama korea yang mendapat sambutaan hangat daripada penonton.

1. Gangguan Personaliti (DID)


DID merupakan sejenis penyakit yang menyebabkan personaliti seseorang itu berubah. Seseorang itu akan mempunyai lebih daripada satu personaliti jika menghidapi penyakit ini. Populariti Kill Me, Heal Me naik sama taraf dengan Hyde, Jekyll and I, tetapi tujuh watak berbeza Ji Sung telah berjaya mengalahkan dua watak Hyun Bin. Bagi anda, watak yang mana satu yang lebih digemari?

2.Buli Di Sekolah Tinggi


Cerita ragam pelajar di sekolah sudah menjadi trend popular untuk dijadika karya. Drama Angry Mom and School 2015 masing-masing menceritakan tentang kes buli di sekolah namun lebih menarik bila mak terpaksa menyamar jadi pelajar untuk menjaga keselamatan anaknya.

3. Bekas Kekasih


Song Ji Hyo sekali lagi mengambil watak bekas pasangan selepas drama Emergency Couple iaitu dalam Ex-Girlfriend Club. Superdaddy Yeol, asalnya webtoon popular Korea seperti Misaeng, juga tentang cubaan untuk mendapatkan kembali ex - sama ada anda mahu atau tidak! Seperti yang anda akan mengetahui dalam kedua-dua cerita, kadang-kadang bekas kekasih adalah satu-satunya pilihan.

4.Vampires


Ia bermula dengan Blood pada awal tahun lepas dan terus dengan Oren Marmalade, yang dibintangi oleh Yeo Jin Goo dan Scholar Who Walks the Night, dibintangi oleh Lee Joon Ki, yang mana kesemua cerita mengisahkan tentang Vampire. Tapi yang pastinya kesemua vampire tersebut akan mempunyai paras rupa yang sangat menarik. haha

5. Muka Serupa (Kembar)


Kedua-dua Mask and School 2015 mengisahkan tentang seorang yang mempunyai wajah yang sama menyamar menjadi individu tersebut kerana sebab tertentu. Pastinya sukar untuk menyamar menjadi orang lain yang mempunyai watak berbeza. Bagaimanakah nasib mereka? sama-samalah kita saksikan kesudahannya nanti.

6. Pembunuhan Bersiri


Pembunuhan pada hari Rabu di tengah cuaca hujan lebat dalam The Village: Achiara’s Secret dan Pembunuhan Bar Code dalam Sensory Couple pasti membuatkan penonton cemas dan tertanya-tanya apakah sebab berlaku pembunuhan berantai tersebut. Bagaimanakah pembunuh bersiri itu ditangkap, ayuh sama-sama lihat pada penghujung cerita kedua-dua drama tersebut.
Jom Layan FB

No comments

Powered by Blogger.